runeda.pl

Awaryjne slodkosci

Awaryjne slodkosci

Awaryjne slodkosci sa potrzebne w domu. Nie tylko zwyklym bialym cukrem mozna slodzic potrawy. Znając składnik za "równoważne" lub podstawienie można zapisać dzień. Wiele ciast i ciasteczek recepty mogą być przystosowane za pomocą nowoczesnych środków słodzących, jeśli nie masz składników zwanych w starych książek kucharskich lub babci pustyni receptury. Dzisiaj mama pomaga gotuje w kuchni z porad dotyczących granulowanych, brązowe, cukry sproszkowanych i melasy.

Cukru pudru – Większość cukru jest wykonany z trzciny cukrowej lub buraków cukrowych. Rośliny juiced ciecz gotuje kilka razy w celu wydzielenia z melasy, a pozostały czysty ciecz krystalizuje w znanych białych granulek na stołach. Jeśli nie masz 1 szklanka granulowany wykorzystują cukier 1 szklanka zapakowane brązowego cukru lub zamiast 1 szklanka cukru granulowany użytku 2 szklanki cukru pudru.

Można również zastąpić słodkie syropy do granulowanych cukrów, ale musisz usunąć niektóre cieczy w recepturze, aby utrzymać prawidłowy poziom nawilżenia. Jeśli pieczenia wystarczy dodać środek spulchniający jak sody oczyszczonej. Jeśli nie masz sodę i nie są do pieczenia, a następnie prawdopodobnie można go pominąć i nadal być w porządku. Ale może ten efekt tekstury i gotowania razy, więc warto się bliżej oko na swoje stworzenia.

Jeśli nie masz 1 szklanka cukru granulowany wykorzystanie 1 szklanka miodu + 1/4 łyżeczki sody i zmniejszyć cieczy w recepturze o 1/4 kubka. Miód jest słodszy od cukru pudru. Albo zamiast 1 szklanka cukru granulowany wykorzystanie 1 1/2 filiżanki melasy plus 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej i zmniejszyć cieczy w recepturze o 1/4 kubka. 1 funt (pakiet) cukier granulowany = około 2 1/4 filiżanki cukru pudru.

Cukier puder – Superfine lub cukier puder cukier granulowany, który został obrócił się na proszek. Służy do nieco gładszą tekstury, zwłaszcza w frostings i miękkimi bezy. Przy pomiarze trzeba nieco bardziej puder w celu uzupełnienia jej drobnym ziarnie. Jeśli nie masz 2 szklanki sproszkowanych używaj cukru 1 szklanka granulowany. 1 funt (pakiet) cukru pudru = około 3 1/2 filiżanki cukru pudru, unsifted (nie pełne).

Cukier puder – Cukiernie cukier został przetworzony obok pudrem fazie cukru, w jeszcze drobniejszego proszku. Dziś terminy są używane zamiennie, więc sprawdź swoje opakowania.

Awaryjne slodkosci

Brown Sugar – Brązowy cukier lub cukier surowy, ma nieco bardziej brązowy syrop, lub melasy niż biały cukier granulowany i jest nieco mniej słodki. W rezultacie, brązowy cukier ma smokier smak i kolor ciemniejszy. Złoty brązowy cukier ma mniej niż melasy ciemnego brązowego cukru. Obie http://ottoindustries.com.pl/oferta/systemy-oczyszczania-powietrza/instalacje-pilotazowe mogą być używane zamiennie, ale należy zwrócić uwagę na ciemniejsze cukru będzie miała bogatszy smak i kolor i jest na ogół lepiej, jeśli jesteś gotowania wieprzowiny.

Jeśli nie masz cukru brązowego wykorzystanie cukru pudru zamiast używając dokładnie tych samych pomiarów. Można również dokonać poprzez połączenie brązowego cukru 1 szklanka cukru z 1/2 szklanki melasy, ale może to zrzucić cieczy w recepturze, więc należy być ostrożnym przy użyciu tej zmiany podczas pieczenia ciast.

Brązowy cukier pozostają miękkie, jeśli jest przechowywany w hermetycznym pojemniku. Aby zmiękczyć brązowy cukier umieścić ją w pojemniku żaroodpornym i ciepło w 250 stopniach, aż będą miękkie lub mikrofalowego na wysokie na 30 sekund w czasie, aż będą miękkie. Użyj go od razu, jak to będzie trudniejsze niż wcześniej, kiedy ostygnie! Pakiet 1 funt brązowego cukru wynosi około 2 1/4 szklanki brązowego cukru solidnie zapakowane.

Melasa – Melasa ma ciemne, słodkie, dymny smak. Powstaje on w procesie rafinacji cukru. Melasa jest nieco mniej słodka niż cukru pudru. Dopóki ceny cukru spadły w 1930 roku był głównym melasy słodzik w amerykańskich kuchniach. Dwutlenek siarki jest czasami używany do melasy słodkich. Określenie "melasa unsulphured 'oznacza po prostu siarki nie został wykorzystany w tworzeniu swoich melasy i powinno być najlżejszym i najsłodsze typu. melasy pomiarowy jest łatwiejsze (i bardziej dokładne) jeśli nasmarować miarkę najpierw trochę sprayu lub masła. Jeden 12 płynu uncji słoik melasy wynosi 1 1/2 filiżanki. Jedna filiżanka równa 8 uncji płynu.

Jeśli dokonujesz rocznika przepis serdecznie polecam wiosna na słoik melasy. Melasa jest tajny składnik w wielu ciasteczka, ciasta, szkliw szynką i sosów do grillowania. cukry granulowane nie będzie smakować tak samo. Jeśli masz słoik pozostały, można użyć melasę w fasola, szynka, płatki owsiane, lody lub dodawane do syropu i masła na naleśniki. Jedna łyżka melasy zapewnia 8% zalecanego dziennego żelaza i 4% swojego wapnia!

Jedna szklanka melasy equals1 szklanki miodu. Pamiętać miód jest słodszy niż melasy i zmieni smak lekko. Lub zamiast 1 szklanka melasy spróbować 3/4 filiżanki cukru granulowany (brązowy jest korzystne) oraz 1/4 szklanki wody. Dodatkowa woda (lub inny płyn) jest wymagana w celu uzupełnienia wilgoci w melasie. Ważne jest, aby zastąpić go, jeśli jesteś pieczenia ciast i pieczywa. melasa Blackstrap jest najgrubsza, najciemniejsza i najmniej słodkie rodzaj melasy i nie jest zalecane do pieczenia.

http://www.kolkidostyropianu.pl/najlepszeubezpieczenieoc
– autor artykułu