runeda.pl

Przepis na cebule

Przepis na cebule

Duzo przepisow zaczyna sie od obierania cebuli. Polacy jak i Francuzi jedza jej szczegolnie duzo. Specjalnie dla dowolnej tradycyjnej francuskiej receptury. Francja i cebuli iść razem tyle co Francja i Bordeaux wina. Nie można oddzielić od siebie.

Francuskie miłość cebuli więcej niż kochają czerwone wino i świeże bagietki. Kochają je trochę tak, że nawet przygotować cebulę jak danie główne: nadziewane cebulą, cebula ciasto, zupa cebulowa, a nawet cebulę Pura © e!

Cebule są idealne też. Są tanie; Można je dostać przez cały rok i są zdrowe. Czy wiesz, że cebula zawierają witaminę C? Jestem pewien, że wiesz, że są tłuszczu, cholesterolu i zawiera sodu.

Cebula oczywiście, że już od początku czasu. Przynajmniej tak się wydaje. Starożytni Egipcjanie jedli je i wykorzystywali je zastąpić gałki oczne w mumie. Rzymianie jedli je na chleb na śniadanie. (Muszą one być ci sami ludzie, którzy jedli surowego czosnku przed udaniem się do walki.) Indianie jedli ich zbyt.

Prawie każda kultura wykorzystuje cebuli w takiej czy innej formie. Ale Francuzi lubią z nich korzystać w każdej postaci. Po zielonej cebuli są w sezonie, francuski służyć im, podobnie jak my, Amerykanie: z boku (z solą i masłem). Chciałbym powiedzieć, że najlepszym sposobem, aby jeść cebulę jest, gdy są gotowane aż ich cukry zamieni się w karmel chrupiące.

I otrzymała wniosek o tarte à l'cebula, cebula ciasto, od czytelnika, który jadłem to danie lata temu podczas wakacji we Francji. To proste do wykonania i wypełnia dom z pięknym zapachem, który wyzwala, "Smells dobre. Co jest na obiad?' odpowiedzi od członków rodziny.

Jest to miły zimna pogoda, że ​​przepis pasuje do zupy, sałatki i jakimś przytulnym domowym jak deser szarlotka lub ciasteczka. Jest to miły danie make-in-góry, że mogą być podgrzewane w ostatniej chwili. I zamarza dobrze jak większość placków warzywnych.

cebula Pie

Użyj gotową skorupę, aby zaoszczędzić czas i energię. Szynka jest tradycyjnie używany w przepisie, ale może być pominięty bez szkody dla smaku. Ser nie jest konieczne, ale sprawia, że ​​jest bardziej grzesznego odpustu!

1 gotowe pikantne pie crust

4 średnie cebule

1 łyżka masła, margaryny lub oleju z oliwek

1-2 łyżki wody

opcjonalnie: filiżankę szynka, posiekane

Filiżankę tarty ser szwajcarski

Na sos:

1 czubata łyżka mąki uniwersalne

1 łyżka masła lub margaryny

1 a https://www.printexpress.pl kubki mleka, wszelkiego rodzaju

sól i pieprz / ul>

Obrać i pokroić (lub posiekać) cebula. Delikatnie sautĂ © je w masło, margarynę lub oliwa z oliwek w patelni z pokrywką na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać wodę, gdy cebula zacznie trzymać.

Podczas gotowania cebuli, aby sos beszamelowy: stopić masło 1 łyżka margaryny lub na patelni sos na średnim ogniu. Dodać mąkę i mieszać aż do całkowitego połączeniu z masłem i aż mieszanina zacznie bulgotać. Dodaj mleko naraz, sól i pieprz do smaku. Mieszać cały czas, aż sos zgęstnieje, około 5 minut.

Tymczasem rozłożone skórkę w naczyniu kołowego. Gdy cebula jest zrobione, dodać do sosu beszamelowy, dodać szynkę przypadku korzystania; wlać mieszaninę do pie skorupie. Udekorować startego sera, jeśli używasz i piec przez 30-40 minut w temperaturze 350A ° aż brązowy i szampan na wierzchu.

"Anne Dessens jest założycielem AnneDessens.com – Twój jeden-link do wszystkiego" samodoskonalenia ": diety, przepisy kulinarne, bieganie spacery, głębokie oddychanie, sukces, księgowanie, energii i praw uniwersalnych.

http://healthandfitness.pl/dietetyk-gdansk/
– autor artykułu